MY KTEO

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Με επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας



Η πλήρης και αναλυτική παρουσίαση του Νόμου 4738/2020 για την «Ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» ήταν το θέμα και το επιτυχές αποτέλεσμα της ενημερωτικής ημερίδας  που συνδιοργάνωσε – διαδικτυακά - την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ευβοίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο/9ο Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. 

Στην εν λόγω Ημερίδα το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν και συμμετείχαν στις εργασίες, οι κ.κ. Μώρος Νικόλαος – Ανδρέας / Α΄ Αντιπρόεδρος και Βαρελάς Βασίλειος / Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

Την ενημέρωση επί όλων των θεμάτων υλοποίησε ο  Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης και οι συνεργάτες του  (Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών   προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας, Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας κ.λ.π).

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Φορέα, κ. Μώρος Νικόλαος Ανδρέας επεσήμανε στον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ζητώντας λύση, το κλίμα απροθυμίας των Τραπεζικών ιδρυμάτων να υποστηρίξουν στην πράξη την ρύθμιση οφειλών μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, δημιουργώντας συνεχώς αρνητικά προσχήματα στους επιχειρηματίες.