MY KTEO

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο καιρός των επομένων ημερών - Τα πρώτα στοιχεία για την ημέρα των Χριστουγέννων

 


Ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας λόγο των συστημάτων υψηλής πίεσης που θα καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι της ανατολικής Ευρώπης σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo24news.gr.

 
Σύμφωνα και με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας,τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και κατά περιόδους ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη. Μοναδική εξαίρεση το διήμερο Παρασκευή Σάββατο που οι τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα δώσουν κάποιες λίγες βροχές στα πεδινά και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα.
 
Η ερχόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με παρόμοιες καιρικές συνθήκες άν και οι βοριάδες στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση και τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι λίγο περισσότερα.
 
Σαν τάση για τον καιρό τον Χριστουγέννων μπορούμε να πούμε ότι αναμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά και λίγο υψηλότερες απο τα κανονικά στα δυτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας στα πελάγη τα 5-6 Beaufort ενώ οι περιοχές που ίσως έχουν κάποια ασθενεί κατά βάση φαινόμενα θα είναι τα νησιά του Αιγαίου η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.