MY KTEO

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Τι να κάνεις μέσα στο σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων

 


Κατάφερες να πάρεις μερικές ημέρες άδειας για να ξεκουραστείς στις γιορτές. Γυρίζεις στο σπίτι μετά την τελευταία εργάσιμη ημέρα σου, κάθεσαι στον καναπέ και σκέφτεσαι: «Ωραία, ας δούμε τώρα τι θα κάνουμε». Δεδομένης μάλιστα, της κατάστασης, δεν μπορείς να  ξεκινήσεις τις εξορμήσεις στα καταστήματα, τους καφέδες με τους φίλους, τα τραπεζώματα ή τις εκδρομές.

 

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να περάσεις όμορφα χωρίς να κουραστείς ή να βαρεθείς; Εντάξει, σίγουρα θα αράξεις και θα αράξεις στον καναπέ, αλλά κάποια στιγμή, θα πιαστείς. Θα θελήσεις να κάνεις κάτι διαφορετικό. Να μερικές ιδέες: Δοκίμασε τις μαγειρικές σου ικανότητες

 

 Εκείνη την περίπλοκη συνταγή που ποτέ δεν είχες τον χρόνο για να δοκιμάσεις ή εκείνα τα μπισκότα που είχες δει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή και σημείωσες βιαστικά στο τετράδιο των συνταγών σου, μήπως ήρθε η ώρα να τους δώσεις μια ευκαιρία; Τώρα, ο χρόνος σου είναι άπλετος και όσα λάθη κι αν κάνεις, δεν θα σε κρίνει κανείς. Τουλάχιστον, εσύ θα έκανες την προσπάθειά σου. Και που ξέρεις; Μπορεί να τα πας τόσο καλά που να τα ξαναφτιάξεις για τους φίλους σου και να τους εκπλήξεις ευχάριστα.

 

 Γυμνάσου και λίγο

Οι ρυθμοί της ζωής ήταν τόσο πιεστικοί το τελευταίο διάστημα που ακόμη και οι διατάσεις που συνήθιζες να κάνεις, πήγαν περίπατο. Βγες για περπάτημα ή jogging, πάρε καθαρό αέρα και επιστρέφοντας, πίστεψέ μας, θα νιώσεις αναζωογονημένος.

 

 Δες τις ταινίες και τις σειρές που είχες στην λίστα σου όλο το χρόνο

 

 Όλοι στο γραφείο συζητούσαν για κάποιες σειρές, ντοκιμαντέρ ή ταινίες που είχαν δει κατά την διάρκεια της χρονιάς και τις σημείωνες κι εσύ στην ατζέντα σου στην κατηγορία «must see». Η λίστα μεγάλωνε, αλλά εσύ δεν είχες τον χρόνο να δεις ούτε μία από αυτές (άντε , κατάφερες να δεις πέντε). Μήπως ήρθε η ώρα, να παραγγείλεις το αγαπημένο σου φαγητό, να φτιάξεις το ποπ κορν σου και να χαλαρώσεις στον καναπέ, παρέα με ένα ποτήρι κρασί (ή μια μπίρα αν προτιμάς) απολαμβάνοντας μια ταινία; 

 Ετοίμασε τα χριστουγεννιάτικα δώρα των φίλων  

Όταν λέμε να ετοιμάσεις τα δώρα δεν εννοούμε να τα κάνεις εσύ. Να τα παραγγείλεις, φυσικά. Αλλά να τα συσκευάσεις και να τα στολίσεις όπως εσύ θέλεις, βάζοντας την δική σου πινελιά. Είναι σίγουρο πως οι φίλοι και οι συγγενείς σου, θα καταλάβουν ότι έβαλες το χεράκι σου και θα εκτιμήσουν την προσπάθεια σου.

 

 Διάβασε ένα βιβλίο

 

 Αν μη τι άλλο, οι τίτλοι των νέων βιβλίων είναι πάμπολλοι και σίγουρα θα έχεις; βρει κάποιο που να σου κάνει «κλικ». Ναι, λοιπόν, ήρθε η ώρα να το διαβάσεις και να «χαθείς» νοερά μέσα στις σελίδες του.