MY KTEO

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

« Έκφραση συγχαρητηρίων για τις συνεχείς επιτυχίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας»


Συνεχή, καίρια χτυπήματα στο οργανωμένο έγκλημα με την εξαιρετική και μεθοδική δουλειά που επιτελούν ο  Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας και το αρμόδιο Γραφείο Ασφαλείας.

05-11-2020

Την 05-11-2020 σε παραλία της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου εντοπίστηκαν 53 παράτυπα εισερχόμενοι αλλοδαποί. Σε διενεργούμενο αστυνομικό έλεγχο από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός και το έτερο όχημα είχε ως ρόλο, σταδιακά να διακινήσει παράνομα τους αλλοδαπούς από το σημείο εντοπισμού τους στην Αθήνα. Συνελήφθησαν ο ένας (01) αλλοδαπός και ο ένας (01) ημεδαπός, οδηγοί των δύο ΙΧ οχημάτων, ο αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος και οι δύο (02) αλλοδαποί που επέβαιναν σε ένα εκ των δύο ΙΧ οχημάτων, οι οποίοι  είχαν διαφύγει προτού εντοπισθούν οι υπόλοιποι πενήντα δύο (52), ενώ το υπόψη σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και το ένα (01) ΙΧ όχημα. Ταυτόχρονα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας σε συνεργασία με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρύστου αλλά και του ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ ΔΑΠΘΑΣ Α, με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να εντοπίσουν στη νήσο Άνδρο τον Τούρκο φερόμενο διακινητή κατά την επιστροφή του στην Τουρκία μετά την αποβίβαση των μεταναστών. Επίσης  μετά από κατ  οίκον έρευνα στον Πειραιά εντόπισαν τον Κούρδο φερόμενο ως εγκέφαλο της διακίνησης των μεταναστών.

 

30-11-2020

Tην 30-11-2020 και περί ώρα 18:00 κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης στελεχών γραφείου ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, συνελήφθη για παράβαση διατάξεων του ν.2960/2001 ¨Περί Τελωνειακού Κώδικα¨ στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας του, ένας ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, ο οποίος ως οδηγός φορτηγού οχήματος μετέφερε ενενήντα τρία (93) χάρτινα κιβώτια που περιείχαν ποσότητα καπνού συνολικού βάρους δέκα χιλιάδες και εξακόσια κιλά (10.600), η οποία ποσότητα δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται περί τα 2.700.000 ευρώ, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού καθώς και το φορτηγό όχημα μετά ρυμουλκούμενου κατασχέθηκαν και πρόκειται αποσταλούν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή.

 

                

Η Ένωσή μας συγχαίρει τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χαλκίδας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΦΛΟΥΡΗ Κωνσταντίνο , το Γραφείο Ασφαλείας , τα Κ.Ε.Α. και όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους οι οποίοι  μεθοδικά , με σωστό σχεδιασμό , με ασφάλεια , με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό συντέλεσαν στις ως άνω ύψιστης βαθμίδας και βαρύτητας αστυνομικές επιτυχίες. Τους ευχαριστούμε και τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε μαζί τους  και θα τους συνδράμουμε σε ότι μας ζητηθεί. Ευχόμαστε σε όλους να είναι υγιείς και να έχουν πάντα επιτυχίες.