MY KTEO

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του κορονοϊού ζητά ο Χαλκιδέος μητροπολίτης Φαναρίου


O γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, ζητά από τους αρχιερείς, τους κληρικούς, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, να τελεσθεί σε όλους τους ναούς και τις Μονές της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμνημόσυνη δέηση για όλους εκείνους που έφυγαν από την πανδημία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «Χριστούγεννα δεν είναι μόνο χαρά και γιορτή. Είναι και ελπίδα στο πένθος και την λύπη», και προσθέτει ότι «Αυτή την στιγμή η Εκκλησία καλείται να αγγίζει την καρδιά του λαού μας».

Αναλυτικότερα, ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος επισημαίνει:

«Αυτή την περίοδο όλους, ιδιαίτερα στον χώρο μας, τους απασχολεί αν τα Χριστούγεννα ανοίξουν οι Εκκλησίες, σε όλες δε τις εκπομπές των δημοσιογράφων συζητούν το θέμα αυτό παράλληλα με το θέμα αν ανοίξουν τα μαγαζιά και το λιανεμπόριο (ασύγκριτα διαφορετικά μεγέθη που αδυνατούν οι κάθε λογής αρμόδιοι να διακρίνουν). Συζητούν το γεγονός πόσα άτομα επιτρέπεται να γιορτάσουν μαζί στο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Όμως όλοι προσπερνούν το γεγονός ότι αυτή την στιγμή έχουν χάσει την ζωή τους από τον ιό περίπου 4.000 συνάνθρωποί μας. Υπό άλλες συνθήκες θα είχαμε για την απώλεια τόσων ανθρώπων εθνικό πένθος. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο χαρά και γιορτή. Είναι και ελπίδα στο πένθος και την λύπη. Γι' αυτό θέτω με ευγένεια και διάκριση προς τους Αγίους Αρχιερείς, τους αδελφούς Κληρικούς, την πρόταση την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, μετά την Θεία Λειτουργία, να τελεσθή σε όλους τους Ναούς και τις Μονές της Εκκλησίας της Ελλάδος Επιμνημόσυνη Δέηση για όλους εκείνους που έφυγαν από την πανδημία. Θα είναι ανακούφιση και παρηγορία και για τις οικογένειες των περιλειπομένων. Αυτή την στιγμή η Εκκλησία καλείται να αγγίζει την καρδιά του λαού μας, την ψυχή του, τα συναισθήματά του, την μνήμη του για τους ανθρώπους που έχασε».