MY KTEO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

«Στοπ» στα... ρεβεγιόν σε πεντάστερα - Πώς απαντά η κυβέρνηση στην κίνηση των ξενοδόχων


Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις στον κόσμο της εστίασης και όχι μόνο, προκάλεσε η κίνηση μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας να κάνει προσφορές για εορταστικό ρεβεγιόν μέσω της ιστοσελίδας του. Εύλογο ήταν λοιπόν η κυβέρνηση να θορυβηθεί και σπεύσει άρον άρον να κλείσει οποιοδήποτε «παράθυρο» για επικίνδυνα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία εν μέσω πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, προανήγγειλε απόφαση προκειμένου να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα μιλώντας στο Open.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους καταναλωτές να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1520 προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.

Πάντως το όλο θέμα δημιουργήθηκε από διάταξη-«τρύπα» της κυβέρνησης η οποία έδινε τη δυνατότητα σε ξενοδοχεία να λειτουργήσουν τα εστιατόριά τους αποκλειστικά για όσους διανυκτερεύουν σε αυτά. Ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε «συνωστισμό» σε κλειστό χώρο, κάτι το οποίο θέλει η κυβέρνηση να αποτρέψει κρατώντας κλειστά κάθε είδους καφέ, μπαρ και χώρο εστίασης….
«Όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα», «ας είμαστε λίγο φρόνιμοι , ας έχουμε περισσότερη ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που είναι δύσκολη για όλους ειδικά για τους εργαζόμενους», σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.


topontiki.gr