MY KTEO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Τάσος Πρατσόλης: Οργή και αγανάκτηση


Είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω ειδήσεις στην ΕΡΤ. Τον τελευταίο καιρό όμως, υποχρεωτικά λόγω καραντίνας, βλέπω κάθε βράδυ τις ειδήσεις των 9.

Τα συναισθήματα που νιώθω είναι οργή, αγανάκτηση, θυμός και φόβος.

Οργή και αγανάκτηση για την εντελώς μονόπλευρη πλευρά των ειδήσεων. Έχω μετρήσει σε δελτίο ειδήσεων 4-5 εμφανίσεις Μητσοτάκη και άλλες τόσες  υπουργών και καμιά αναφορά στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα χθες το βράδυ που είχαμε σημαντικά γεγονότα, για τον  προϋπολογισμό, 90%περίπου τα λεχθέντα από Μητσοτάκη και υπουργούς και 10% σε όλη την αντιπολίτευση.

Καμία αναφορά  στο βραβείο ειρήνης που απονεμήθηκε στους Τσίπρα και Ζάεφ για την συμφωνία των Πρεσπών από την Εσση.

Αντίθετα εκτενής αναφορά στο βιβλίο!! του Α. Λοβέρδου και τις τοποθετήσεις των Σαμαρά Βενιζέλου, γιατί άραγε? μα για το αντίΣΥΡΙΖΑ περιεχόμενο τους.

Καμία αναφορά για το πόρισμα της πυρκαγιάς στις Μυκήνες που αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον Δήμο Αργους. Βλέπετε δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ... Δυστυχώς και πολλά άλλα...

Θυμό, για αυτούς που χρησιμοποιούν την περιουσία του Ελληνικού λαού για την "αγιοποίηση" τους και για να τον αποπροσανατολίσουν, να τον "υποτάξουν " στις δικές τους πολιτικές, κρύβοντας όχι έντεχνα, αλλά χοντροκομένα την αποτυχία τους σε όλους τους τομεις:ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΘΝΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ.

Φόβο γιατί ακριβώς αυτές οι λογικές οδηγούν στην καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου και του πλουραλισμού. Οδηγούν με ασφάλεια στην ΥΕΝΕΔΟΠΟΙΗΣΗ της τηλεόρασης και σε συνδυασμό με την φίμωση και λογοκρισία που επιβάλλουν τα καλοταισμένα ΜΜΕ, στους δημοσιογράφους που τολμούν να λένε και να γράφουν την άποψη τους οδηγούν δυστυχώς σε συρρίκνωση αυτής της ίδιας της Δημοκρατίας μας.