MY KTEO

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας


Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας απέστειλε ο σύλλογος Περιβάλλον – Πολιτισμός Σύλλογος Ελυμνίων  «ΜΑΚΙΣΤΟΣ» με θέμα το οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Ύστερα από το ανωτέρω σχετικό, για το οποίο δεν έχουμε λάβει συνολική απάντηση, επανερχόμαστε θέτοντας υπόψη σας τα ακόλουθα.

Α. Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας χρειάζεται ένα βασικό οδικό άξονα που να ενώνει την πρωτεύουσα του νομού μας με τη βόρεια άκρη του νησιού μας.

Οι διορθώσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστούν επικίνδυνες περιπτώσεις (καταπτώσεις και αποκλεισμοί) δεν εξαλείφουν τα βασικά προβλήματα που σας έχουμε αναφέρει.

Β. Στη δεκαετία του 80, δεν λύθηκε το πρόβλημα αυτό γιατί οι βουλευτές και οι δήμαρχοι της περιοχής μας δεν συμφωνούσαν αν ο δρόμος θα έπρεπε να γίνει παραλιακός ή μεσογειακός.  Στη δεκαετία του 90, υπήρξε αρκετή αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς και βουλευτές παρότι ο τότε Υπουργός Δημοσίων Έργων κος Σουφλιάς είχε υποσχεθεί ότι σύντομα θα ξεκινούσαν οι μελέτες για τους δυο οδικούς άξονες (μεσογειακός Χαλκίδα – Στροφυλιά – Ιστιαία και ο παραλιακός Λίμνη – Ροβιές – Αιδηψός).

Γ. Πιστεύουμε ότι η παραμέληση της περιοχής μας δεν ήταν τυχαία και υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την μη επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Δ. Τώρα έχουμε δύο ακόμα ευκαιρίες υπέρ μας. Πρώτον, έχουμε ενταχθεί (όλη η Εύβοια) στα Ευρωπαϊκά Οδικά Δίκτυα. Δεύτερον, πληροφορούμαστε ότι το Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Ταμείο, λόγω της πανδημίας, θα ενισχύσει τις χώρες της ΕΕ. Για τη χώρα μας, αναλογούν περίπου 32 δις. Η κυβέρνηση, μεταξύ των άλλων βασικών τομέων, προτάσσει και τον τομέα Οδικοί Άξονες. Μας δίνεται τώρα η δυνατότητα να παρέμβουμε γρήγορα διεκδικώντας την οριστική λύση του προβλήματος «Οδικοί Άξονες Βόρειας Εύβοιας» ή έστω να ετοιμαστούν οι αντίστοιχες μελέτες.

Ζητάμε τώρα από την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να συντονιστούν άμεσα και με την πολιτική συνδρομή των βουλευτών μας, να παρέμβουν στο αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Περιμένουμε σύντομα μια συνολική απάντηση στις προτάσεις μας.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Γιάννης Ψαρρός                                                          Στέλλα Καραγιάννη