MY KTEO

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ο Νίκος Μώρος

 


Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Μώρος Νικόλαος συμμετείχε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020  -   εκπροσωπώντας το Φορέα - σε  διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021 – 2027 / Σχεδιασμός – κατάρτιση Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας». 

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων & π. Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο  Βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία κ. Γιάννης Σαρακιώτης,  ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Πούλου καθώς και οι Προέδροι των Επιμελητηρίων Στ. Ελλάδας, κ.κ. Αθανάσιος Κυρίτσης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Βασίλειος Αυγερινός Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας, ενώ το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκπροσώπησε ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους. 

Όλοι συμφώνησαν για την ανάγκη υλοποίησης ενός γενναίου προγράμματος στήριξης της οικονομίας με ουσιαστική παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και με παράλληλη ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, στην απομείωση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την υγειονομική κρίση,  στην κατάλληλη αξιοποίηση των εργαλείων εγγυοδοσίας του δημοσίου και των πόρων του νέου  ΕΣΠΑ.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Μώρος Νικόλαος έθεσε υπόψιν όλων, προς εξέταση τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στην Εύβοια, ως συνέπειες που προσθέτουν επιπλέον ιδιαίτερα βάρη στην ευβοϊκή επιχειρηματικότητα.