MY KTEO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Σωματείο εργαζομένων ομίλου Νηρέας ιχθυοκαλλιέργειες νομού Εύβοιας: Καταγγελία πάρτε πίσω τις απολύσεις


Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε ο όμιλος ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ - ΝΗΡΕΑΣ - ΣΕΛΟΝΤΑ στο συσκευαστήριο ψαριών στο Αλιβέρι και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Η Διοίκηση αξιοποιώντας τόσο την τρομοκρατία που υπήρχε έτσι κι αλλιώς στο χώρο, όσο και τη σιγή

νεκροταφείου που προσπαθεί να επιβάλει, με την υπογραφή συμφωνητικών εμπιστευτικότητας, παράκαμψε για άλλη μια φορά το σωματείο και απλά ανακοίνωσε απολύσεις στους συναδέλφους. Συνολικά έχουν χάσει τη δουλειά τους δεκάδες συνάδελφοι στην Εύβοια τους τελευταίους μήνες στον όμιλο και σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις κυρίως στη νότια Εύβοια.

Αυτό είναι το υποτιθέμενο όφελος που θα είχαν οι εργαζόμενοι από τις μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή που έγινε στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η παραγωγή δεν έχει μειωθεί, απλά μοιράζεται η δουλειά σε λιγότερους εργαζόμενους, με αύξηση της εντατικοποίησης.

Αυτό είναι και το κοινό συμφέρον που λέει η διοίκηση πως έχει με τους εργαζόμενους και μας καλεί να έχουμε, λέει, πνεύμα συνεργασίας μαζί της.

Αυτή είναι και η προσφορά που ισχυρίζεται πως έχει στην τοπική κοινωνία ο όμιλος και ζητάει να τον υπηρετούν οι τοπικές αρχές.

Τώρα είναι ώρα να βάλουν στην άκρη οι εργαζόμενοι όλα αυτά και να συσπειρωθούν στο σωματείο. Να ξεπεράσουν το φόβο που δεν προστάτεψε ποτέ κανέναν. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απολυθεί στον όμιλο το τελευταίο διάστημα, δεν συμμετείχαν στο σωματείο τους, γιατί πίστευαν πως αυτό, τάχα, θα τους βοηθούσε να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Καλούμε τους συναδέλφους που απολύθηκαν να έρθουν ακόμα και τώρα σε επαφή με το σωματείο και να παλέψουμε για την ακύρωση των απολύσεων. Συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουμε την επίθεση στις δουλειές και τα δικαιώματά μας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο προχωράει και η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιρειών.

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς της περιοχής και του κλάδου, να καταδικάσουν τις απολύσεις και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.

 

Η Διοίκηση