Evia Top: Σαμαράς: Ο Δήμος ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για την τύχη των εσόδων από την αιολική ενέργεια επί θητείας Δημήτρη Θωμά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Σαμαράς: Ο Δήμος ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για την τύχη των εσόδων από την αιολική ενέργεια επί θητείας Δημήτρη Θωμά


Ξεκάθαρο πως τα συμφέροντα των πολιτών και κυρίως η απόδοση του δημόσιου χρήματος που ανήκει στις κοινότητες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, αποτελεί κύριο μέλημα και υποχρέωση  της δημοτικής αρχής κάνει ο Αντιδήμαρχος Δυστίων Χρήστος Σαμαράς

Μετά το δημοσίευμα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας την μηνυτήρια αναφορά του τέως Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, προς τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο Σαμαρά, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης σχετικά με την διάθεση των εσόδων από την Αιολική Ενέργεια στις κοινότητες του δήμου όπου αναλογούν, ο κ. Σαμαράς απαντά :

Μετά το δημοσίευμα σχετικό με την δήλωση  του κ. Δημήτρη Θωμά για κατάθεση από μέρους του μήνυσης  εναντίον μας, για συκοφαντική δυσφήμηση, δημοσιεύουμε το παρόν, όχι  με διάθεση για κάποια μορφή υπεράσπισής μας, αλλά για στήριξη των ανθρώπων που αγωνιούν και προσπαθούν στις Κοινότητές τους καθημερινά να δώσουν λύσεις σε προβλήματα για τα οποία η επίλυσή τους απαιτεί χρήματα.

 

Στους Προέδρους και τα Συμβούλια Κοινοτήτων που μεριμνούν  να σταθούν με περηφάνια και αξιοπρέπεια υπερασπιζόμενοι τον τόπο τους, αναμένοντας τα έσοδα από ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που όπως γνωρίζουν οι πολίτες, αποδίδονται από τους αρμόδιους φορείς, οργανισμούς (ΔΕΣΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ) στον Δήμο και διατίθενται σε ποσοστό 80% για έργα στις Κοινότητες από τις οποίες προήλθαν ( όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί Α.Π.Ε) και το 20% αυτών των εσόδων μπορεί ο Δήμος να το διαθέσει  στους ΟΤΑ,  από την εδαφική περιφέρεια των οποίων διέρχεται η γραμμή σύνδεσης του σταθμού με το Σύστημα  ή το Δίκτυο.

 

Βεβαίως και  οι αναφερόμενοι φορείς-οργανισμοί ,καταθέτουν -σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων-  τα έσοδα, σε λογαριασμό του Δήμου  μέχρι και το τελευταίο λεπτό από το ευρώ. Πώς εξάλλου θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;  Υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα γι’ αυτό.

 

Το πρόβλημα όμως αρχίζει από εδώ και πέρα. Παρά τον νόμο, που ορίζει κατηγορηματικά, που πάνε τα έσοδα, εντούτοις,  δεν διατέθηκε στις Κοινότητες το διάστημα  της δημαρχίας του κ. Θωμά ούτε ένα ευρώ!

 

Φαίνεται πως η τύχη… έπαιξε άσχημο παιχνίδι! Είχαμε δυσμενή κατάληξη της υπόθεσης η οποία έδινε ελπίδες για ευτυχή.

 

 

Εκφράζουμε στα ίσια την αιολική μας  αμφισβήτηση, δεν λέμε αερολογίες!

 

 

Οι Πρόεδροι με συνεχείς παρεμβάσεις τους, συζητήσεις, επικλήσεις,  αναφορές, συνεδριάσεις, αναρωτιούνται: Πού  πήγε όλος αυτός ο Βοριάς πλούτου τόσα χρόνια κ. Θωμά;  έκανε φτερά;

 

Τα σκόρπισε μήπως η ανακυκλική ασυδοσία σου;

 

 

Μάλλον εδώ έχουμε να κάνουμε με σκοτεινή αντενέργεια, πού πήγαν;

 

 

Στη λογική πάντα βεβαίως -όπως έχει όλα αυτά τα χρόνια αποδειχθεί – της παραβίασης των κανόνων, νόμων  από μέρους του, όλα είναι και λειτουργούν με κανόνες λογικής  σήψης. Ο κόσμος του ήταν και είναι επίπεδος,  όπως αυτός νομίζει, για να μπορεί  να  βρίσκεται σε συνεχή διεμπλοκή με τον εαυτό του.

 

 

Δήθεν , με  τερτίπια ευαίσθητης αναισθησίας(αφού τα έχει υπολογίσει όλα και έχει διαπράξει τα χειρότερα), έρχεται ως  κήνσορας να διδάξει ήθος, με δοξασμένη φαρισαϊκή παράδοση.  Ντουφεκιές στον αέρα, αυτό  κάνει.  Έλεος!

 

 

 Ούτε υπόνοια για αυτοκριτική. Ανεμοδέρνεται .Πάντα παρορμητικός στις αιτιάσεις και επισημάνσεις του.

 

 

Το χρήμα του Δήμου είναι δημόσιο, υπερασπιζόμαστε  το συμφέρον των πολιτών και μόνο, δεν είναι δικά μας.

 

 

Είναι πολλά τα χρήματα, Θωμά…