MY KTEO

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Σε ισχύ για τη φετινή Α’ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας


Στόχος είναι το 2023 να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της

Σε ισχύ για τη φετινή Α' Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης ΔυσκολίαςΣε ισχύ αναμένεται να

τεθεί για τις φετινές προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.)

Στόχος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι το 2023 να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της με την αξιοποίησή της διαδοχικά για τις προαγωγικές εξετάσεις της Β΄ Λυκείου (σχολικό έτος 2021-2022) και τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου (σχολικό έτος 2022-2023).

Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τ.Θ.Δ.Δ. για την Α' Λυκείου γίνεται για όλη την εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα μέσω της ιστοσελίδας iep.edu.gr.

Σύμφωνα με το ΙΕΠ ως αποθετήριο εξεταστικών αντικειμένων η Τ.Θ.Δ.Δ. θα αφορά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις κάθε τύπου Λυκείου. Από αυτήν κληρώνονται είτε αυτοτελή θέματα είτε ενότητες θεμάτων που σε ποσοστό αντιστοιχούν στο πενήντα τοις εκατό (50%) της γραπτής δοκιμασίας για τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ τάξης κάθε τύπου Λυκείου και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης κάθε τύπου Λυκείου