MY KTEO

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: «Προστατεύοντας την υγεία μας προστατεύουμε και την οικονομία μας»


«Δίνουμε έναν αγώνα με δύο αντίρροπους στόχους, να προστατέψουμε τη  δημό-σια υγεία  και να ανοίξουμε την οικονομία.» Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM 90.1, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι δύο αυτοί στόχοι δεν εξυπηρετούνται με τους ίδους τρόπους και προσπαθούν να βρούν τη χρυσή τομή κάτι που -όπως τόνισε- δεν είναι πάντα εύκολο. Σημείωσε, ότι  χρειάζεται να ελπίζουν για το καλυτερο το συντομότερο δυνατόν και προς αυτή την κατευθυνση  διαμορφώνουν την πολιτική τους, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγειονομική προστασία και εν συνε-χεία  το άνοιγμα της οικονομίας.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για αποτελεσματικό άνοιγμα της αγοράς το επόμενο χρονικό διάστημα απάντησε, ότι υπάρχουν οικονομικοί παράμετροι που πρεπει να επενεξεταστούν, κάτι που ανέφερε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, για τον οποίο τόνισε ότι κάνει μία πολύ καλή δουλειά,  προσπαθώντας  να εξισορροπήσει όσο μπορεί τα οικονομικα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι καταβάλλουν μία  γενναία οικονομική προσπάθεια λέγοντας: « 31,5 δις ευρώ για το ΑΕΠ είναι ένα τεράστιο  ποσό  και ενδεικτικό είναι ότι στον προϋπολογισμό έχουμε  βάλει σαν ειδικό αποθεματικό τρία δις ευρώ που δεν εχουμε αποσαφηνίσει την τελική χρήση και όσο πρέπει θα δαπανηθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όσο περισσέψει θα το δώσουμε στην οικο-νομία. Αυτό σημαίνει ότι εκεί συνδεόνται οι δύο αντίρροποι στόχοι δηλαδή όσο κα-λύτερα προστατέψουμε την υγεία μας τόσο περισσότερα θα έχουμε να διαθέσουμε για την οικονομία μας. Προστατεύοντας την υγεία μας προστατεύουμε και την οικο-νομία μας, είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει, να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι συνδεδεμένα αυτά τα δύο και έχουμε προϋπολογίσει μεγάλα ποσά για να πε-τύχουμε αυτό το στόχο».