MY KTEO

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Χαλκίδα: Χωρίς κόσμο αλλά με μια δόση αισιοδοξίας για το μέλλον φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο




Μια πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνει ο τόπος, όπως και όλη η ανθρωπότητα, εδώ και εννιά και πλέον μήνες. Ότι θεωρούσαμε δεδομένο πλέον είναι υπό αίρεση. Ο Δήμος Χαλκιδεών και ο ΔΟΑΠΠΕΧ όμως, πάνε κόντρα στην μαυρίλα της εποχής και καταβάλλουν προσπάθειες μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας να τρυπώσει στις καρδιές των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό και καθαρά με συμβολικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα. Εκεί όπου ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει στήσει το χωριό του άι Βασίλη και την φάτνη των Χριστουγέννων. 

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε παρουσία της Δημάρχου Χαλιδέων Έλενας Βάκα, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρας Σακελλαράκη, της Αντιδημάρχου Υγείας Σοφίας Χονδρογιάννης και βέβαια της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένης Αϊδίνη, που ξεπέρασε τον εαυτό της και χάρισε στους χαλκιδέους έναν από τον πιο όμορφο στολισμό των τελευταίων χρόνων. Ενώ το παρών έδωσε και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Νίκος Ρόγκας. 

Μετά το άναμμα, η Έλενα Βάκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους λιγοστούς, λόγω των αντί-covid μέτρων, και κυρίως περαστικούς πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο. Θέμα συζήτησης ο όμορφος στολισμός της πόλης και τα αισθήματα ελπίδας που τους δημιουργεί. Γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τη Δήμαρχο, αλλά και την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ. Μάλιστα ο ΔΟΑΠΠΕΧ είχε προνοήσει και κερνούσε παραδοσιακά γλυκά και κρασί σε μια προσπάθεια να γλυκάνει τους πολίτες.