MY KTEO

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου: Οι επαγγελματίες της βαλίτσας δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και κουβαλούν ωρολογιακές υγειονομικές βόμβες


Επιστολή στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας για τους περιπλανώμενους επαγγελματίες στον κλάδο της κομμωτικής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Προς : κ. Γιάννη Γεροντίτη Προέδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Μέλη της Δ.Ε.

Κύριε Πρόεδρε, Μέλη της Δ.Ε.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η απρόσμενη επιδημία του κορονοϊού έχει ήδη επιφέρει τραγικών διαστάσεων συνέπειες στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Τα δρακόντεια υγειονομικά μέτρα που λήφθηκαν για τον έλεγχο της επιδημίας, αναγκαία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, έχουν δυστυχώς πολύ σοβαρές παρενέργειες στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το συντριπτικό ποσοστό, με κρατική εντολή διέκοψαν τη λειτουργία τους,  τόσο κατά το πρώτο, όσο στη συνέχεια και κατά το δεύτερο lockdown που ακόμη διανύουμε.

Αφορμή ωστόσο για την παρούσα αποτελεί η βούληση και υποχρέωση μας, να σας γνωρίσουμε ένα μέγιστο πρόβλημα που έχει προκύψει στον κλάδο της κομμωτικής.

Συγκεκριμένα και σε μια περίοδο που τα κομμωτήρια/κουρεία είναι κλειστά παρατηρείται το - εγκαθιδρυμένο πλέον φαινόμενο - Κουρείς και Κομμωτές να προσφέρουν κατ οίκων υπηρεσίες.

Οι περιπλανώμενοι επαγγελματίες, που κινούνται σε «γκρίζες ζώνες» και ολότελα παράνομα, αποτελούν  ολοένα και περισσότερο εικόνα της νέας εγκαθιδρυμένης οικονομικής πραγματικότητας.

Οι επαγγελματίες της βαλίτσας δημιουργούν όπως καταλαβαίνετε όχι μόνο αθέμιτο ανταγωνισμό ενάντια στους σωστούς επαγγελματίες που αιμοδοτούν, αλλά κυριολεκτικά κουβαλούν ωρολογιακές υγειονομικές βόμβες, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο, την δημόσια υγεία, για την διαφύλαξη της οποίας οι συνεπείς επιχειρηματίες παραμένουν εκτός λειτουργίας, παίζοντας με τις όποιες πιθανότητες για την επιβίωση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο που σας περιγράψαμε θα παρακαλούσαμε όπως το Επιμελητήριο Εύβοιας, ως κατεξοχήν μεγαλύτερος θεσμικός εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας του Νομού, προβεί σε σχετικές ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος, ενέργειες που άπτονται και επιτρέπονται εκ του ρόλου του.

Αναμένοντας τις θετικές σας ενέργειες, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με Εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Θαλάσσης Ηλίας                                  Σταθόπουλος Ιωάννης