MY KTEO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Δεν κλείνουμε τα μάτια, στο κλείσιμο της εστίασης και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Επερώτηση Στερεά Υπεροχής προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. 
Σε οριακό σημείο έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στις μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η αδυναμία της Κυβέρνησης, να εκπονήσει έγκαιρα ένα επαρκές σχέδιο προστασίας, έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες και στην Στερεά Ελλάδα.
Ειδικά ο κλάδος της εστίασης, που έχει παύσει καθολικά και δεν διαφαίνεται να επαναλειτουργεί σύντομα, κινείται στα όρια της καταστροφής.
Το πρόγραμμα στήριξης της ΠΣΤΕ, που μετά κόπων και βασάνων. έφτασε τα 25 εκατομμύρια και είναι από τα χαμηλότερα, κάλυψε μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι επιχειρήσεων.
Ερωτάστε κ. περιφερειάρχη:
* Είναι στο σχεδιασμό σας ένα νέο πρόγραμμα, που θα στηρίζει καθολικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με περισσότερο ευέλικτα κριτήρια και χωρίς τον αποκλεισμό εκείνων που έκαναν έναρξη εργασιών από 1/1/2020, βάση και των προδιαγραφών που ζητούν τα επιμελητήρια και επιμέρους σωματεία;
* Θα υπάρξει ειδική μέριμνα της περιφέρειας για τον κλάδο της εστίασης;