MY KTEO

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο COVID-19 εκτοξεύει και… την λίμπιντο

 


Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έδειξε ότι σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 68,67%) θεωρούν ότι η αναγγελία εύρεσης αποτελεσματικού εμβολίου θα οδηγήσει σε αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών.

Στην έρευνα συμμετείχε δείγμα 1000 ατόμων, ανδρών και γυναικών, από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 25 έως 44 ετών. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος διαδικτυακού ερωτηματολογίου μέσω της πλατφόρμας Pollfish.

Σχεδόν οι οκτώ στους δέκα (78,67%) είπαν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές με άτομα, που δεν γνωρίζουν καλά. Πιο τολμηρό το 21,33%, δεν λέει όχι σε ερωτικές συνευρέσεις με νέες γνωριμίες.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης επισημαίνει: «Η τελευταία μας έρευνα (Δευτέρα 7 – Τρίτη 8 Δεκεμβρίου) προσπαθεί να αποτυπώσει αλλαγές στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, με την αναγγελία του πολυπόθητου εμβολίου, αλλά και  τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες κατά το δεύτερο lockdown. O εγκλεισμός αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία και συνεχίζει να την επηρεάζει αρνητικά, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής».

Στις τέσσερις διαδοχικές έρευνες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου από την έναρξης της πανδημίας, αποτυπώθηκαν αλλαγές στις συνήθειες των πολιτών, που είχαν σχέση με τη σεξουαλική συχνότητα («Τα «κρούσματα» βίας, σεξ και… διαζυγίων  στη χώρα μας την εποχή του νέου κορωνοϊού»), την ενδοοικογενειακή βία («Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 4 στις 10 γυναίκες δεν μιλούν», την απιστία («Υπερμετάδοση της απιστίας μετά το lockdown») και την αύξηση της μεταδοτικότητας μετά την άρση του εγκλεισμού («Έρωτας είναι η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων»).

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα:

  • το 35% των ερωτηθέντων δεν έκανε καθόλου σεξ τον Νοέμβριο
  • το 27% είχε μόλις μία επαφή
  • το 24,67% είχε 2-3 ερωτικές συνευρέσεις
  • ένα 7% έκανε σεξ 5-6 φορές μέσα στον μήνα και
  • ένα 6,33% έκανε πάνω από έξι φορές