MY KTEO

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κώστας Τράκος στο eviatop: «O τζίρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10% του περσινού τζίρου την περίοδο των εορτών»


Καταστροφική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων Κώστας Τράκος, μιλώντας στο eviatop, την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, να κρατήσει το λιανικό εμπόριο κλειστό. 

«Η  περίοδος των Χριστουγέννων είναι το 30% και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και το 40% του ετήσιου τζίρου, που με αυτόν οι  επιχειρήσεις μπορούν και  καλύπτουν τα συσσωρευμένα έξοδα της χρονιάς» τόνισε ο Πρόεδρος και υπογράμμισε τις παθογένειες του μέτρου του click away: «Το click away εφαρμόστηκε καθαρά μόνο για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών εταιρειών και κατ' επέκταση των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, τα οποία μπορούν και προωθούν τα εμπορεύματα τους μέσα από τα e-shop. Κάτι που οι περισσότερες  μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν! Δεν μπορείς να συγκρίνεις και να κρατάς τις επιχειρήσεις μιας αγοράς σε μια περιοχή με πληθυσμό 1500-3000 κατοίκων, με την αγορά του Λονδίνου και πολυκαταστήματα του τύπου HARRODS!» Μάλιστα  ο Πρόεδρος δεν δίστασε να κάνει και μια δυσοίωνη πρόβλεψη: «Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας φέτος τα Χριστούγεννα ο τζίρος δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10% του περσινού τζίρου την περίοδο των εορτών».

Ο Κώστας Τράκος ξεκαθάρισε ότι μαζί με τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα των εμπόρων της Εύβοιας και τους φορείς θα συνεχίσουν να διεκδικούν το άνοιγμα των καταστημάτων, έστω με ραντεβού: «Εμείς, ως ΕΕΒΕ Κύμης και Περιχώρων, μαζί με το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία πιέσαμε και συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για το άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού, μιας και η απόφαση και η εφαρμογή του click away δεν δείχνει θετικά αποτελέσματα». Για αυτό και καλεί την κυβέρνηση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, να αλλάξει πλεύση: «Πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει τα μέτρα ως προς τις μικρές επιχειρήσεις σε επαρχιακές πόλεις και σε περιοχές οι οποίες είναι χαμηλές σε κρούσματα πάντα με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου!»