MY KTEO

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αίσωπος στο Eviatop: Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η κίνηση- Φοβάμαι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει


Ισχνή παραμένει η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Eviatop ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος. «Όσοι έχουν καλό ιντερνετικό αποτύπωμα μπορούν να πάρουν ένα 30% του περσινού τζίρου. Οι υπόλοιποι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Σαν σύλλογος έχουμε αιτηθεί να γίνει μία σοβαρή χρηματοδότηση από πλευράς κράτους, όπως έχει γίνει και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Στη Γερμανία για παράδειγμα καλύπτεται το 75% του χαμένου τζίρου από το κράτος. Η επιστρεπτέα προκαταβολή μπορεί να καλύψει την εστίαση, αλλά όχι το εμπόριο. Η εστίαση διακινεί υπηρεσίες, ενώ το εμπόριο εποχικά προϊόντα. Εμείς έχουμε εμπορεύματα που πρέπει να πληρωθούν. Μέχρι το Φεβρουάριο εμείς πρέπει να έχουμε φέρει τα εμπορεύματα της επόμενης σεζόν. Πως θα τα φέρουμε αφού δεν πουλήσαμε της χειμερινής σεζόν; Υπάρχει τεράστιο θέμα. Με επιστολές και προσωπικές επαφές έχουμε κάνει γνωστά τα προβλήματά μας, αλλά απάντηση δεν έχουμε λάβει. Φοβάμαι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει», είπε ο κ. Αίσωπος. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας έκανε λόγο για απαξίωση του κλάδου: «Αυτή η κατάσταση με τα υπαίθρια δοκιμαστήρια είναι απαράδεκτη. Απαξιώνεται ο κλάδος.»

Δήλωσε απογοητευμένος, αφού όπως είπε έκλεισε ένας κλάδος χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με εκπροσώπους του κλάδου: «Κλείσανε τα εμπορικά καταστήματα χωρίς να έχουν έτοιμες λύσεις» είπε ο κ. Αίσωπος.

Ο Πρόεδρος εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και «να μη σβήσει μέσα μας η ελπίδα ότι σύντομα όλα θα περάσουν. Και βέβαια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καταναλωτές για την προτίμηση και τη στήριξη που μας προσφέρουν  σε αυτές τις δύσκολες εποχές».