MY KTEO

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Άνοιγμα σχολείων: «Δεύτερες σκέψεις» για τις 11 Ιανουαρίου – Σήμερα η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων


Ανοιχτό φαίνεται ότι είναι ακόμα το πότε θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων με τους λοιμωξιολόγους να περιμένουν τα τελευταία δεδομένα για να δώσουν το «πράσινο φως».

Μολονότι η ημερομηνία της 11ης Ιανουαρίου για την επιστροφή στα θρανεία των μαθητών των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας εντούτοις οι λοιμωξιολόγοι θα περιμένουν τα τελευταία διάθεσιμα στοιχεία για να δώσουν και το οριστικό «πράσινο φως».

Τα στοιχεία των τελευταίων δύο ημερών για τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ αλλά και οι εικόνες από τα Θεοφάνεια προβληματίζουν τους ειδικούς

Όλα τα στοιχεία θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα για τα επόμενα βήματα της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών ωστόσο υπάρχει μια μερίδα που κρίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν.

Όπως έγραφε το πρωί της Πέμπτης το Newsbomb.gr ο φόβος που υπάρχει στις τάξεις των ειδικών είναι ότι θα υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων στις 20-25 Ιανουαρίου.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα του click away καθώς είναι άλλη μια κίνηση που προβληματίζει τους ειδικούς δεδομένης της επιβάρυνσης για την κινητικότητα που με τη σειρά της αποτελεί «έδαφος» για διασπορά του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί πρέπει να αποφασίσουν το επόμενο διάστημα και για την επιστροφή στα σχολεία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων με το βλέμμα να είναι στραμμένο περισσότερο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ερχόμενου Ιουνίου.



Newsbomb.gr