MY KTEO

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΟΑΕΔ: Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές έως 1 Φεβρουαρίου


Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ έως την 1η Φεβρουαρίου

Παρατείνεται έως την 1η Φεβρουαρίου η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας

των εκπαιδευτικών δομών ΟΑΕΔ

Κατόπιν της δημοσίευσης της ΚΥΑ “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.” (ΦΕΚ B΄/186/23.01.2021), παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές του ΟΑΕΔ (ΕΠΑ.Σ Μαθητείας , ΙΕΚ και ΚΕΚ ) έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00.

Οι διοικητικές λειτουργίες των εκπαιδευτικών δομών δεν θίγονται από την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας σε όλες τις Ε.ΠΑΣ Μαθητείας και τα ΙΕΚ του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης. Στην ανωτέρω ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες εφαρμογής των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.