MY KTEO

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Στερεά Ελλάδα: Επιβολή προστίμου 3.000€ και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε καφέ-ζαχαροπλαστείο


Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 30.12.2020 συνολικά 75.335 ελέγχους και κατέγραψαν 1.608 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

 

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 564.450€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε πέντε (5) επιχειρήσεις.

 

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (65.852).

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1.Μη χρήση μάσκας

2.Μη νόμιμη μετακίνηση

3.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δώδεκα (12) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-ζαχαροπλαστείο) και επιβολή προστίμου 3.000€ και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών στην επιχείρηση για χρήση και παραμονή πελατών που είχαν εξυπηρετηθεί σε τραπέζι εξωτερικού χώρου καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

3.Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού το οποίο εξυπηρετούσε πελάτη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

4.Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε καφετέρια για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

5.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερις (4) συλλήψεις και επιβολή προστίμου 3.000€ στην προσωρινά υπεύθυνη, σε εργαζόμενη και δυο (2) πελάτες σε οίκο ανοχής για παράβαση που αφορούσε στη μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

 

6.Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ εννέα (9) πρόστιμα των 5.000€ σε πλανόδιους πωλητές, διότι πωλούσαν λουλούδια και μπαλόνια σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

7.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη για παράβαση που αφορούσε τη μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού (διοργάνωση συνάθροισης σε οικία) και επιβολή προστίμου 3.000€ στο φυσικό πρόσωπο που διοργάνωσε τη συνάθροιση, στην Περιφέρεια Αττικής.

8.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ επειδή εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες και σε επιβολή προστίμου 000€ και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών στην επιχείρηση, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

9.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο για τη λειτουργία καφετέριας-ψησταριάς. Επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 5.000€ στον ιδιοκτήτη ο οποίος αναζητείται, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

10.Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ διότι εξυπηρετούσε καθήμενους πελάτες και σε επιβολή προστίμου 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημερών αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

11.Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ πρόστιμο ύψους 1.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε εμπορικό κατάστημα, λόγω μη τήρησης σχετικού καταλόγου ραντεβού (click away), στην Περιφέρεια Κρήτης.

12.Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ πρόστιμο ύψους 3.000€ σε υπεύθυνο εμπορικού καταστήματος (εμπορία παιδικών υποδημάτων), λόγω μη τήρησης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, αφού κατελήφθη να δίνει εμπόρευμα σε πελάτη που βρισκόταν σε αυτοκίνητο λαμβάνοντας συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Γ. Τετραψήφιο 1520:

 

Το 1520 δέχτηκε συνολικά δύο χιλιάδες δεκαεννιά (2.019) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.