MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Τα 4 βασικά συστατικά που πρέπει να έχει μια σχέση σύμφωνα με τους ειδικούς


Η ειδικός στα θέματα σχέσεων, Suzanne B. Phillips,υποστηρίζει πως μια σχέση για να ευδοκιμήσει χρειάζεται να περιέχει κάποια βασικά συστατικά.

1. Να κοιτάς τον σύντροφό σου στα μάτια
Όταν ο ένας κοιτάει στα μάτια τον άλλον κάθε φορά που του λέει γεια ή αντίο, όταν πίνουν ένα γρήγορο καφέ μαζί, όταν ανταλλάσσουν τα νέα της ημέρας ή πριν πάνε τα παιδιά στο σχολείο, ενισχύουν τη στενή τους σχέση.

Κάθε φορά που το βλέμμα σου συναντά το βλέμμα του άλλου, του ανοίγεις το συναισθηματικό σου κόσμο.

2. Να γελάς μαζί του
Το γέλιο έχει αποδεδειγμένα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη. Το ζευγάρι που γελάει μαζί μειώνει το άγχος, αποφεύγει τους καβγάδες και αισθάνεται πιο κοντά. Η αίσθηση του χιούμορ αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό, σύμφωνα με έρευνες.

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες συνδέουν την αίσθηση του χιούμορ με την ανθεκτικότητα που τους βοηθάει να ξεπερνούν δύσκολες στιγμές της ζωής στις σχέσεις τους.

3. Να δίνεις τόπο στην οργή
Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έρχεται σε διαμάχη, να διαφωνεί, να τσακώνεται ή ακόμα και να αναρωτιέται κατά καιρούς από ποιον πλανήτη έχει κατέβει το ταίρι του. Ωστόσο, τα καλύτερα ζευγάρια ξέρουν πότε να κάνουν πίσω. Έχουν μάθει ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλη ένταση, δεν συμβαίνει τίποτα καλό.

Ο ένας ή και οι δύο πρέπει να κάνουν μια παύση, να βγάλουν το σκύλο βόλτα ή να αρχίσουν να μαγειρεύουν.

Έτσι, κερδίζουν χώρο και χρόνο για να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους επίπεδο, ώστε να μπορούν να διαφωνούν χωρίς να διακυβεύεται η σχέση τους.

4. Να του δείχνεις πόσο τον εκτιμάς
Αυτό γίνεται με το να λύσεις μια παρεξήγηση, να στείλεις ένα μήνυμα στοργής, ή να βρίσκεις πάντα χρόνο, ακόμα και 10 λεπτά, για να είσαι πραγματικά μαζί του. Οι σύντροφοι που γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον, ποτέ δεν υποθέτουν ότι το ταίρι τους δεν χρειάζεται πια επιβεβαίωση, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο είναι μαζί.

Η αγάπη είναι ένας αδιάκοπος αγώνας, δεν είναι απλά κάτι που διατηρείται από μόνο του. Και χρειάζεται αυτά τα βασικά συστατικά για να οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη και ζωντανή σχέση. Εαν δεν τα εφαρμόζεις ήδη στην καθημερινότητά σου, δοκίμασέ τα και σίγουρα θα απολαμβάνεις μαζί με το σύντροφό σου μια ώριμη συντροφικότητα, γεμάτη ικανοποίηση.


govastileto.gr