MY KTEO

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μ. Χατζηγιαννάκης: Τη μισή Εύβοια ταξιδεύουν για το εμβόλιο άνθρωποι άνω των 85 ετών


Πριν από τρεις ημέρες “άνοιξε” η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό Covid των υπερηλίκων συμπολιτών μας και ήδη στην Εύβοια καταγράφονται προχειρότητες και αστοχίες στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες και υγειονομικό προσωπικό, υπερήλικας από την Ιστιαία καλείται να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός του υπ. Υγείας προέβλεπε τη λειτουργία 5 εμβολιαστικών κέντρων μόνο στη Β. Εύβοια. Εν ολίγοις, ζητάνε από τον άνθρωπο αυτό να βρει τρόπο και να διανύσει πάνω από 100 χλμ δύσβατου οδικού δικτύου, με προβληματικές δημόσιες συγκοινωνίες, προκειμένου να κάνει το απαραίτητο εμβόλιο. Αντίστοιχο περιστατικό καταγγέλεται και από την Αμάρυνθο, όπου επίσης ζητάνε από υπερήλικα να μεταβεί στην Κάρυστο, απόσταση δηλαδή μόλις 90 χλμ.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι δυστυχώς μεμονωμένα. Η κυβερνητική ανικανότητα και αναλγησία στη συνολική διαχείριση της πανδημίας έχουν σαν αποτέλεσμα την αχρείαστη ταλαιπωρία και την άσκοπη έκθεση σε κίνδυνο των άνω των 85 ετών πολιτών, τη στιγμή που θα έπρεπε να διευκολύνονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία του εμβολιασμού τους.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να σοβαρευτεί και να οργανώσει έστω και την ύστατη ώρα τη λειτουργία του συνόλου των εμβολιαστικών κέντρων που είχε αρχικά εξαγγείλει, τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.