MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

«Βροχή» αιτήσεων για ακινησία ΙΧ: Πώς γίνεται ηλεκτρονικά, πότε πάμε στην εφορία


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ήδη 50.000 ΑΦΜ έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας κι από αυτούς τους φορολογούμενους πάνω από 25.000 έχουν θέσει ψηφιακά σε ακινησία το όχημα τους.

Πρόστιμα 10.000 ευρώ για παραβάτες

Η διαδικασία αυτή θα παραμείνει ανοικτή ως το τέλος του Φεβρουαρίου κι αυτό που τονίζουν πηγές της ΑΑΔΕ, είναι ότι οι... πονηρά σκεπτόμενοι θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά το να συνεχίσουν να κυκλοφορούν με όχημα, του οποίου οι πινακίδες θα πρέπει να έχουν αφαιρεθεί, καθώς πέρα από τα διπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας, προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ! Το ίδιο ακριβώς πρόστιμο προβλέπεται ακόμα κι αν το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα, εντοπιστούν παρκαρισμένα σε διαφορετικό σημείο από το δηλωμένο και γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να τηρηθεί ειδική διαδικασία ακόμα κι απ’ όσους μετακομίσουν στη διάρκεια του χρόνου.  

Οι ίδιες πηγές καλούν τους πολίτες να σταματήσουν τις επισκέψεις στις εφορίες για την παράδοση πινακίδων, καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία επιβάλλεται, πλέον, μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν το όχημα έχει κλαπεί.