MY KTEO

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Γιατί η νέα γενιά κάνει λιγότερο έρωτα από τις προηγούμενες;


Σύμφωνα με μελέτες οι Millenials είναι κάνουν λιγότερο σεξ, αλλά και εκείνοι που κάνουν, το κάνουν λιγότερο συχνά και με λιγότερους ανθρώπους.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι οικονομικές συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι millenials δεν είναι ίδιες με παλιότερα. Πλέον ένα τεράστιο ποσοστό μένει με τους γονείς του για πάρα πολλά χρόνια – είναι πιο πιθανό λοιπόν να ζουν με γονείς από το να ζουν μόνοι τους!

Για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, οι νέοι είναι πιο πιθανό να ζουν στο σπίτι με τους γονείς παρά να παντρευτούν ή να ζήσουν με έναν σύντροφο.

Χωρίς γάμο
Ακόμη, μελέτες έχουν διαπιστώσει σταθερά ότι οι έγγαμοι άνθρωποι τείνουν να κάνουν περισσότερο σεξ από τους singles. Και δεδομένου ότι οι millenials περιμένουν πολύ περισσότερο για να παντρευτούν αυτό θα μπορούσε να είναι εν μέρει ένας σοβαρός λόγος γιατί είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί.
Και δεν είναι μόνο ο γάμος – και οι σταθερές σχέσεις είναι μερικές φορές αυτές που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μεγάλες αποχές από το σεξ.

Τεχνολογία
Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο κομμάτι από τη ζωή μας γίνεται online σημαίνει ότι περνάμε περισσότερο χρόνο που αλληλεπιδρούμε ψηφιακά αντί για προσωπικά, γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί λιγότερες ευκαιρίες για σεξ αφού οι περισσότεροι ζούμε στον ψηφιακό μας μικρόκοσμο και το φλερτ μένει εκεί.

Αυτό χειροτερεύει τα πράγματα μόνο μειώνοντας τη λίμπιντο.  Αν και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για σεξουαλική έκφραση (δηλαδή sexting και cybεrsex), παίζει επίσης ρόλο στην πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην πραγματική ζωή!


govastileto.gr