Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρες αλά πολίτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Αγκινάρες αλά πολίτα


Υλικά Συνταγής:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
12 αγκινάρες καθαρισμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ
2 μεγάλα καρότα σε φέτες
300 γραμ. αρακά
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
1 κ.σ κορν φλάουρ (χωρίς γλουτένη)
λίγο ζεστό νερό (ίσα που να σκεπάζει τα υλικά )
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοψημένο ψωμί για το σερβίρισμα προαιρετικά
ξυνομυζήθρα Πάρου για το σερβίρισμα εναλλακτικά
αυγολέμονο για το δέσιμο της σάλτσας

Εκτέλεση:
Για τις αγκινάρες αλά πολίτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.

Αν έχετε φρέσκες αγκινάρες, δείτε εδώ πώς θα τις καθαρίσετε χωρίς να μαυρίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προς το τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα. Στο τέλος μένει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό και με πολύ λίγη δεμένη σάλτσα. Περιχύνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.


www.argiro.gr