φακές σούπα που περίσσεψαν
Εκτέλεση:
Για να κάνουμε τις φακές βελουτέ, βάζουμε τη μαγειρεμένη σούπα φακής που μας περίσσεψε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Η πυκνότητα της βελουτέ εξαρτάται από τα υγρά που προσθέτουμε ή αφαιρούμε. Για πιο βελούδινη, λεία υφή, περνάμε τη βελουτέ απο ψιλή σίτα.
Σερβίρουμε τη βελουτέ φακής σε ζεστά μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον ή προσούτο.
Για το τραγανό προσούτο
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες προσούτο, βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Το σπάμε σε μικρά κομματάκια.
www.argiro.gr