MY KTEO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Από τη Χαλκίδα στο Διαφάνι κι από κει στον Πλάτανο


Εδώ που τα λέμε  το δημαρχιακό αξίωμα της Χαλκίδας είναι ζηλευτή θέση και δικαιολογημένα "σκοτώνονται" για το χατίρι της. Πάντα λίγο μετά τις εκλογές ξεφυτρώνουν φήμες για πραγματικό ή φαντασιακό ενδιαφέρον του τάδε επιχειρηματία, πολιτικού, ή ακόμα και καφενόβιου.

Αυτά τα σενάρια τα εμφανίζει κάποιος που πράγματι τρέφει ευγενείς φιλοδοξίες ή  άλλος που θέλει να τρολάρει τον "υποψήφιο" χωρίς αυτός να έχει ιδέα. Συνήθως τέτοια σενάρια γεννιούνται σε ταβέρνες του Ληλαντίου ή της Δίρφης και μετά αρχίζει το καλαμπούρι.

Συν το χρόνο το έργο κατεβαίνει μη έχοντας κόψει πολλά εισιτήρια αφού η επιλογή του προσώπου που θα υποστηρίξει ένα κόμμα είναι μακροχρόνια και περίπλοκη διαδικασία στην οποία κύριο ρόλο παίζουν τα γεγονότα. Δηλαδή λ.χ ένα μακάβριο γεγονός μπορεί αίφνης να καταστρέψει τον σχεδιασμό και κει που είναι έτοιμος  να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου τον καλεί το επέκεινα δι' υπόθεσιν του.

Το πράγμα είναι δύσκολο και λίγοι είναι αυτοί που γεύονται το γλυκό  του υποψήφιου και βέβαια ένας ο τυχερός που θα στεφθεί Δήμαρχος πάντων των Χαλκιδέων. Μετά κάποιοι απογοητεύονται και τα παρατάνε κι άλλοι ετοιμάζονται για τη ρεβάνς. Προκειμένου να ενισχύσουμε τις δυνατότητες κάποιων  να βγάλουν το δημαρχιακό απωθημένο τους, είναι προς διεκδίκηση ο δήμος στο Διαφάνι όπου  μια καλή κολεγιά με το Δούκα Σεβαστό θα φέρει αποτέλεσμα. Για τους λιγότερο φιλόδοξους υπάρχει και ο Πλάτανος όπου ο Φιλιππίδης θα είναι μάλλον εύκολος αντίπαλος