MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Προκόπι: Περιστατικό έκρηξης μετρητή ρεύματος

Ο μετρητής ηλεκτρικού ρεύματος εξερράγη λόγω της βροχής.

Ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου

ευχαριστεί τους πυροσβέστες του Κλιμακίου Μαντουδίου για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία στο συμβάν.



Παρακάτω παρατίθενται τα κριτήρια επιλογής χώρου εγκατάστασης μετρητικής διάταξης ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Οι μετρητικές διατάξεις δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους υγρούς ή σε χώρους που θερμαίνονται υπερβολικά, ή σε διαδρόμους όπου υπάρχει κίνδυνος να προσκρούσουν επάνω τους μεταφερόμενα αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση ο μετρητής πρέπει να προφυλάσσεται από τη βροχή.

2. Ο χώρος πρέπει να φωτίζεται και να αερίζεται καλά, να είναι εύκολα προσπελάσιμος τόσο για την λήψη των ενδείξεων, όσο και για την πραγματοποίηση διακοπής τροφοδοτήσεως της εγκατάστασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά κλπ).

3. Πρέπει να εξασφαλιστεί διάδρομος με πλάτος τουλάχιστον 1,20 m και ύψος 2,20 m (επιθυμητό ύψος 2,40 m). Όταν οι μετρητές τοποθετούνται σε εσοχή επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση πλάτος διαδρόμου 1 m.

4. Ο τοίχος στον οποίο εγκαθίσταται η μετρητική διάταξη πρέπει να είναι κατασκευασμένος από τούβλα, συμπαγής, πάχους τουλάχιστον 15 cm ή από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους τουλάχιστον 10 cm.

5. Η στήριξη της μετρητικής διάταξης δεν πρέπει να γίνεται σε ξυλοκατασκευή, ούτε σε τοίχο που ανήκει στο φρεάτιο του ανελκυστήρα.

volunteersprokopiou.wordpress.com