MY KTEO

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Αρτάκη: Η ΔΕΥΑΧ κατασκευάζει το νέο έργο μεταφοράς του νερού


Η ΔΕΥΑΧ κατασκευάζει το νέο έργο μεταφοράς του νερού από την  νέα Δεξαμενή που βρίσκεται στον κομμένο Βράχο, πάνω από τον Βατώντα η οποία τροφοδοτείται αποκλειστικά από νερό της περιοχής Έρια Καθενών. Ένα έργο προϋπολογισμού 570.000 ευρώ. Το νέο δίκτυο θα συνδεθεί με το δίκτυο της κεντρικής παλιάς πόλης, ακριβώς πίσω από το Δημαρχιακό  Μέγαρο Ν Αρτάκης. Όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων Νίκος Γεωργαλάς,

«Με το έργο αυτό θα βελτιωθεί στο μέγιστο η ποιότητα του πόσιμου νερού στην πόλη μας και ολοκληρώνεται πλέον η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Νέας Αρτάκης με σωλήνες νέας τεχνολογίας.

Όμως ένα σημαντικό μέρος της πόλης μας, η περιοχή Βατώντα έχει διαχρονικά αδικηθεί κατάφωρα απ’ όλες τις Δημοτικές αρχές, είναι το μόνο μέρος της Αρτακης που έχει δίκτυο Ελλενιτ 100%, πρέπει άμεσα ο Δήμος και η Αναπτυξιακή να προωθήσουν την μελέτη αντικατάστασης των αμίαντοσωλήνων για να μπορούν άφοβα πλέον οι συμπατριώτες μας να πίνουν νερό.

Τέλος σαν πολίτης της Νέας Αρτάκης, ευχαριστώ την πρώην και νυν δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ΔΕΥΑΧ για το ενδιαφέρον που έδειξε για το σημαντικό αυτό έργο.»