MY KTEO

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Αυγενάκης: Δημιουργείται μητρώο προπονητών - Όλοι θα γνωρίζουν ποιος αναλαμβάνει την προπόνηση των παιδιών


Μια σειρά από μέτρα και παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για «Υπόθεση Μπεκατώρου και τα μέτρα από το Υπουργείο για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων».

Ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την Υπόθεση Μπεκατώρου,  ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί στην «Διαφάνεια» το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό που «θα ολοκληρώνει την μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει» με στόχο την αλλαγή στον τρόπο εκλογής και ανάδειξης των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών. Επισήμανε ότι ήδη έχει τεθεί θέμα ηλικιακών ορίων προκειμένου οι διοικήσεις να μην είναι ισόβιες. Επισήμανε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό οικοδόμημα αθλητικό» με έμφαση στη «σχέση προπονητή αθλητή αφού δυστυχώς στη χώρα μας όμως δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τους προπονητές» έτσι «πολύ άμεσα δημιουργούμε το μητρώο προπονητών για το ποιος αναλαμβάνει να προπονήσει το παιδί μας».

«Η παρενόχληση και κακοποίηση στον αθλητισμό δυστυχώς στη χώρα δεν αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα. Η προστασία των παιδιών και των ενηλίκων στον αθλητισμό είναι το πρώτο μέλημα μας».

«Προκαλεί θλίψη μια ομοσπονδία που το άθλημά της έχει φέρει διακρίσεις και έχει αναδείξει κορυφαίες προσωπικότητες να αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Ανήκουν στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας που θεωρούσαν ότι κανένας δεν θα τούς ακουμπήσει. Οι θλιβεροί χειρισμοί της Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα. Σε επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εισέπραξα την έντονη ανησυχία του και απογοήτευση για τα καταγγελλόμενα. Συμφωνήσαμε για στενή συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Εντός των επόμενων ημερών συνεδριάζει το Δ.Σ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει κυρώσεις».

Πρόσθεσε δε, πως έρχονται επιπλέον μέτρα πρόληψης για ενεργοποίηση του 1ου πακέτου αντιμετώπισης κάθε μορφή βίας.

«Συστήνουμε, είπε ο κ. Αυγενάκης, επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας και τους ρατσισμού υιοθετώντας την πρόταση των Ολυμπιονικών μας, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ξεκινά καμπάνια για τα οφέλη του αθλητισμού, με σύνθημα ΖΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ώστε να αναδείξουμε τα καλά στοιχεία του αθλητισμού. Σπάστε στη σιωπή μιλήστε Δυνατά, πετάξτε από πάνω σας κάθε μορφή κακοποίησης».

Ο υπουργός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον αθλητικό κόσμο «Κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει διαφάνεια και φως σε όλες τις ομοσπονδίες. Δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός. Είναι κυβερνητική απόφαση να το πάμε μέχρι τέλους. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα!»

Από την πλευρά της η Φωτεινή Πιπιλή σημείωσε ότι τα μέλη της ομοσπονδίας «όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν όχι μόνο δεν ζήτησαν μία συγνώμη ούτε ότι έδειξαν μεταμέλεια. Αντιθέτως σας είπανε και κόντρα και στην κυβέρνηση και στην κοινωνία να προκηρύξουν εκλογές 15 Μαρτίου». Η βουλευτής της Ν.Δ ζήτησε την καθαίρεση της ομοσπονδίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «βρείτε όποιο τρόπο νομικό μπορείτε ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπό το βάρος της προκλητικής του στάσεις βρείτε τον τρόπο για καθαίρεση».