MY KTEO

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Στο ταμείο οι φορολογούμενοι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου: Ποιοι φόροι πρέπει να καταβληθούν


Φόρους συνολικού ύψους 3,98 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις.

Μπαράζ πληρωμών με επιστρεπτέα, συντάξεις Φεβρουαρίου, επίδομα θέρμανσης και Δώρο Χριστουγέννων, αναμένεται μέχρι τα τέλη του άλλου μήνα.

Δυστυχώς, όμως οι περισσότερες επιχειρήσεις που θα πάρουν τις ενισχύσεις δεν θα προλάβουν να χαρούν καθώς θα πρέπει να τις επιστρέψουν άμεσα στο τέλος του μήνα που εκπνέουν οι προθεσμίες πληρωμών των φόρων.

Αναλυτικά, οι φόροι που πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, μέχρι το τέλος του μήνα:

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν διορία οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν ηλεκτρονικά την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Το συνολικό ποσό εκτιμάται στα 423 εκατομμύρια ευρώ.

Φόρος εισοδήματος: Στις 31 Ιανουαρίου λήγει και η προθεσμία μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών να καταβάλουν την 7η δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί από φυσικά και νομικά πρόσωπα υπολογίζεται σε 745 εκατομμύρια ευρώ.

ΦΠΑ: Εκπνέει την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου η προθεσμία καταβολής του ΦΠΑ για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Το συνολικό ποσό υπολογίζεται σε 625 εκατομμύρια ευρώ.