MY KTEO

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Κυνική παραδοχή Κεραμέως για λουκέτο σε πανεπιστημιακά τμήματα


Παρά τις σαφείς αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στο κυβερνητικό σχέδιο για τα ΑΕΙ, η Νίκη Κεραμέως επέστρεψε σήμερα για να επιβεβαιώσει πως ένα στα τρία πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσει λόγω έλλειψης φοιτητών και εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία θα οδηγήσει στον αποκλεισμό 20.000 μαθητών.

 

Θα υποστηριχθούν έτσι οι σχεδιασμοί των ιδιοκτητών κολεγίων, δηλαδή των πολιτικών φίλων και χρηματοδοτών της ΝΔ, και θα υποχρεωθούν οι γονείς να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στα φροντιστήρια.

 

Παράλληλα, πριν… «στεγνώσει το μελάνι» των προστίμων που θα έπεφταν στους μαθητές, η υπουργός Παιδείας επέλεξε να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο με τη νεολαία. Αυτή τη φορά στόχος της έγιναν οι συλλογικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια, αφού οι φοιτητικές εκλογές θα γίνονται (ή τουλάχιστον αυτό οραματίζεται η κυβέρνηση)μεενιαίο ψηφοδέλτιο. Φαντάζεται πραγματικά η ΝΔ ότι μπορεί με την απειλή τέτοιων ρυθμίσεων να αποτρέψει τις αντιδράσεις της νεολαίας στα σχέδιά της; Ότι μπορεί να πείσει για τις «αγαθές» προθέσεις της κατά της «κομματικοποίησης», όταν έχει διορίσει στα υπουργεία το μεγαλύτερο αριθμό κομματικών μετακλητών σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση;

 

Οι σχεδιασμοί της ΝΔ στην εκπαίδευση δεν θα περάσουν. Οι κοινοί αγώνες μαθητών, φοιτητών και πανεπιστημιακών, που έχουν ήδη ταχθεί κατά των ρυθμίσεων στο σύνολό τους, θα τους ανατρέψουν.