300 γραμ. κουβερτούρα
50 γραμ. βούτυρο
80 γραμ. μπισκότα βουτύρου (χοντροσπασμένα)
1 φλ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
1 πορτοκάλι (ξύσμα-τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
2 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη
κακάο
άχνη ζάχαρη
τρίμματα σοκολάτας
αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
Μ’ ένα κουτάλι γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας, ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
www.argiro.gr