MY KTEO

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Άλλη μια φορά χωρίς καράβι η γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα- Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου

Αυτή τη φορά, από 1/1/2021, λόγω απόφασης της πλοιοκτήτριας εταιρίας να μην αξιοποιεί το ένα πλοίο (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) λόγο κόστους και καθώς το δεύτερο πλοίο (EVIASTAR) έχει σταματήσει για τις αναγκαίες επισκευές. Ως τώρα δεν είναι βέβαιη η ημερομηνία επανέναρξης των δρομολογίων, ενώ φημολογείται πως αν δεν δοθεί επιδότηση δε θα ξαναρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανής!

 

Και πέρσι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων του Μάρτη θυμίζουμε ότι είχαν σταματήσει τα δρομολόγια. Είναι συνέχεια μιας σειράς περιστατικών, όπως της ακύρωσης δρομολογίων τους χειμερινούς μήνες, υποτίθεται λόγω απαγορευτικού, στην πραγματικότητα λόγω μικρής κίνησης.

 

Παρά τις τεράστιες φοροαπαλλαγές, τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών,  τις κρατικές επιδοτήσεις και τα ακριβά εισιτήρια οι εφοπλιστές "τα θέλουν όλα δικά τους" και με κριτήριο το κέρδος σταματούν τη δρομολόγηση των πλοίων με βαριές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.

 


Στην πράξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, όταν βασικό κριτήριο είναι το κέρδος του εφοπλιστή, τότε μπαίνουν στην άκρη οι ανάγκες μια περιοχής για ακτοπλοϊκή σύνδεση!

 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω Μαρμαρίου είναι αναγκαία γιατί: εξυπηρετεί δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής μας που διακινούν τα εμπορεύματά τους στην Αθήνα, εξυπηρετεί τις διακομιδές ασθενών από το Νοσοκομείο Καρύστου προς την Αθήνα, ενώ είναι πάρα πολλοί οι συντοπίτες μας που μεταβαίνουν  στην Αθήνα για γιατρούς ή άλλες δουλειές που δε γίνεται να πραγματοποιήσουν στην περιοχή. Ακόμη και τα δείγματα για covid τεστ που λαμβάνονται μέσω Μαρμαρίου στέλνονται στην Αθήνα για ανάλυση!

 

Κάτοικοι και φορείς του Μαρμαρίου και της Καρύστου να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους ώστε να δοθεί λύση, να ξαναξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα.

 

Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας να λύσει άμεσα το πρόβλημα!

 

Αν δεν ολοκληρωθεί η επισκευή του πλοίου EVIASTAR τις αμέσως επόμενες ημέρες να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες (αδειοδότηση και πρόσληψη προσωπικού κλπ) ώστε να δρομολογηθεί το πλοίο ΠΑΝΟΡΑΜΑ που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο Μαρμάρι.