MY KTEO

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Διεκδικητής της ηγεσίας κι επισήμως ο Λοβέρδος«Μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης»


Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, όταν και όποτε τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ανοιχτά, μέσω της ΕΡΤ,  ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε ότι «μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης», ενώ απάντησε και στην κριτική που του έχει ασκηθεί σχετικά με την «δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.» λέγοντας «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».

Δεν παρέλειψε να αφήσει εκ νέου αιχμές για την Φώφη Γεννηματά, υπονοώντας ότι τα ποσοστά του κόμματος παραμένουν χαμηλά και επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός τους.

«Το κόμμα μου το δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. 8% στις εκλογές του 2019, αγκιστρωμένοι στο 6-7% στις δημοσκοπήσεις. Όταν είσαι στο 6% ο άλλος θέλει να σε καταπιεί .Θέλει να τον βοηθήσεις να σε καταπιεί» σημείωσε σχετικά με τις προοπτικές συμμετοχής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.

Ακόμη επανέλαβε ότι «για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Ν.Δ. είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση από το στρατόπεδο της Φώφης Γεννηματά, καθώς, οι τελευταίες εξελίξεις με την καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προκάλεσαν αντιδράσεις και νέο γύρο εσωστρέφειας στο κόμμα.