MY KTEO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Με εισπρακτική λογική ο σχεδιασμός για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ


Πολύ ακριβά μπορεί να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και καταναλωτές την προχειρότητα με την οποία προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη μέση και χαμηλή τάση.

Σύμφωνα με στελέχη της ενεργειακής αγοράς, ο διαγωνισμός που προκήρυξε προ ημερών η ΔΕΗ, με πολιτική εντολή του Κωστή Χατζηδάκη, είναι σχεδιασμένος κυριολεκτικά στο γόνατο, με εισπρακτική λογική και μόνο, καθώς δεν ενσωματώνει σχεδόν τίποτε από την πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία με ανάλογες ιδιωτικοποιήσεις.

Το κερασάκι στην τούρτα θεωρείται η διαφημιζόμενη από τον Κωστή Χατζηδάκη «αιμοδοσία» του ΔΕΔΔΗΕ με τεράστια κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης, έστω με τη μορφή των δανείων, ώστε να προχωρήσει στην αντικατάσταση των γνωστών ρολογιών της ΔΕΗ με «έξυπνους» μετρητές.

Με αυτό τον τρόπο η απόδοση που θα έχουν οι ιδιώτες επενδυτές εκτινάσσεται ακόμα πιο ψηλά! Χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη θα δουν βελτίωση των εσόδων του ΔΕΔΔΗΕ, καλύτερη διαχείριση του δικτύου κ.ά. που προσφέρουν οι «έξυπνοι» μετρητές.


topontiki.gr