MY KTEO

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Χαλκίδα: Τι αποφασίστηκε στην σημερινή σύσκεψη για την αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου στον Δήμο Χαλκιδέων

 


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, με αφορμή την αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου στον Δήμο Χαλκιδέων.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης της κατάστασης και αποφασίστηκε η από κοινού λήψη μέτρων προς αποφυγή μεγαλύτερης αύξησης των κρουσμάτων και των συνεπειών αυτής.

Ειδικότερα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς, σχεδιάστηκαν  μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), ξεκινώντας από αύριο Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν  το πρωί, από ώρα 10:30 έως και ώρα 13:30 rapid tests, στις αρχές της οδού Αβάντων (πίσω από Δικαστικό Μέγαρο). Παράλληλα οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν rapid tests, σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”, από ώρα 09:00 έως και ώρα 13:00, στο Λιμάνι της Νέας Αρτάκης.

Επιπλέον εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός και η ανάγκη συνεχούς παρουσίας της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής, με εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να συνεχίσουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να διατηρηθεί ο Δήμος Χαλκιδέων στο καλό επίπεδο, που μέχρι στιγμής βρισκόταν.

Τέλος, από σήμερα το βράδυ ξεκινάει ο νέος κύκλος απολυμάνσεων από τα συνεργεία του Δήμου στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας και στη συνέχεια  σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αναστάσιος Μπαμπαράκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κ. Ανδρέας Τοουλιάς, η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων κ. Σοφία Χονδρογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων και υπεύθυνος Covid-19 κ. Γιάννης Πανταζής.

 

 

             Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας                                                            Δήμος Χαλκιδέων