MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Click away: Σε ετοιμότητα ο εμπορικός κόσμος για το άνοιγμα

 


Έντονη είναι και η πίεση που ασκεί και ο εμπορικός κόσμος για την εφαρμογή του click away από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώστε να διασωθούν οι χειμερινές εκπτώσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα. Όλο και πιο κοντά στο άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου έρχεται το click away, πάντα με τις απαραίτητες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ώστε το άνοιγμα να είναι ασφαλές, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα δείχνει μια κάμψη. Θετικός άλλωστε εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ενδεχόμενο αυτό, κατά την συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης (12/1) στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. «Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που είμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας «παράθυρο» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Έκδηλη είναι και η πίεση που ασκεί άλλωστε και ο εμπορικός κόσμος για την εφαρμογή του click away από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου προκειμένου να μη χαθεί ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων. Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι του λιανεμπορίου υπό αυτό το καθεστώς ενδεχομένως να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας και πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και να ανοίξουμε με κανόνες, δειλά δειλά τη λειτουργία του εμπορίου, προκειμένου να αρχίσει να κινείται η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, από την πλευρά του και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε τεχνικά ολοκληρωμένοι, έτοιμοι και θα θέσουμε πρόταση ν’ ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο πρωθυπουργός κι εμείς πρέπει να έχουμε αναπτύξει όλο το τεχνικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία της αγοράς».

 

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης αποκάλυψε ότι έχει προταθεί από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να ανοίξουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας. Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες, Δευτέρα.

 

Αν δοθεί τελικώς το «πράσινο φως» τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων θα ανοίξουν με click in shop με όριο τέσσερα άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα με προγραμματισμένο ραντεβού και να δοκιμάζουν όπως παλιά τα προϊόντα. Π

 

ριν από την προσέλευση, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν από το κατάστημα SMS στο κινητό με την ώρα και ημερομηνία που θα πρέπει να πάνε. Χρονικό όριο παρουσίας εντός του καταστήματος δεν θα υπάρχει, ωστόσο οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεση τους τρεις ώρες για αγορές από τη στιγμή που θα στείλουν SMS για μετακίνηση 2 στο 13033 μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι τους.