MY KTEO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Ποδαρικό με e-εκπτώσεις από το λιανεμπόριο


Μπορεί οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις να ξεκινούν τυπικά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ωστόσο η μια μετά την άλλη λιανεμπορική επιχείρηση έχει προχωρήσει σε προσφορές με ποσοστά μείωσης αρχικών τιμών που αγγίζει το 30%-40% μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους.

Ήδη οι πολυεθνικές αλυσίδες ένδυσης, Zara, H&Μ και Mango, προανήγγειλαν εκπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι οποίες ξεκινούν σήμερα. Επίσης τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα  και πλατφόρμες κινούνται ήδη στο ρυθμό των προσφορών με ποσοστά έκπτωσης που θα αυξηθούν με την επίσημη έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Οι προσδοκίες ωστόσο παραμένουν χαμηλές, αφού τα φυσικά καταστήματα είναι κλειστά, εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας ενώ "λουκέτο” μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τουλάχιστον έχει μπει και στο click away, που λειτούργησε την εορταστική περίοδο.

Την ίδια στιγμή φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο τα καταστήματα να λειτουργήσουν με ραντεβού, για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα βρίσκεται, τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, σε σκληρό lockdown. 

Λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις Πέτσα, για την επιβολή lockdown για μια εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης  σε δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε γεωγραφικές ζώνες.

"Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε" επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Διευκρινίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από την πανδημία και τονίζοντας "αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερο ευελιξία”. 


capital.gr της Αλεξάνδρας Γκίτση