MY KTEO

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας στο Eviatop: Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει μία πρωτοβουλία και να γίνει άμεσα μία συνάντηση και συνεργασία με τους εκπροσώπους της αγοράς


Απογοήτευση. Με αυτή τη λέξη χαρακτήρισε την κατάσταση η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη μιλώντας στο Eviatop

Η κα Αγιοστρατίτη τόνισε πως δεν υπάρχει προγραμματισμός και όπως είπε «Στις 30 Δεκεμβρίου

βγαίνει το ΦΕΚ ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και δύο μέρες μετά ανακοινώνεται το λουκέτο. Τι άλλαξε μέσα σε δύο μέρες;» διερωτάται η πρόεδρος και τονίζει πως το λιανεμπόριο χρειάζεται πλάνο: «Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση. Ανακοινώθηκε η λειτουργία των καταστημάτων με click away, μετά ακούσαμε ότι θα δουλέψουμε με ραντεβού και τελικά ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουμε τελείως. 

Η ένδυση και η υπόδηση είναι εποχιακά καταστήματα. Έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες. Έχουν υπογράψει επιταγές. Πως θα πληρωθούν; Χρειαζόμαστε ένα πλάνο, αλλά και ανάλογες αποφάσεις με τις ανακοινώσεις ως αντιστάθμισμα για την οικονομική αιμορραγία που βιώνουμε. Η απόφαση για την επιδότηση ενοικίου του Ιανουαρίου είναι θετική, αλλά είναι λίγη. Χρειαζόμαστε ένα συνολικό σχεδιασμό για την διαμόρφωση οικονομικού περιβάλλοντος για το έτος που διανύουμε. Το οποίο θα προστατεύσει την αγορά από τα λουκέτα. 

Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει μία πρωτοβουλία και να γίνει άμεσα μία συνάντηση και συνεργασία με τους εκπροσώπους της αγοράς. Εμείς έχουμε προτάσεις, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί. Από την πρώτη στιγμή προτείναμε να λειτουργήσουν τα καταστήματα με ραντεβού, αλλά ο κ. Γεωργιάδης ήταν αρνητικός με το σκεπτικό ότι θα υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους και ότι η Επιτροπή Υγείας δεν το επιτρέπει. Η Επιτροπή Υγείας όμως είναι αντίθετη τώρα και στο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Γιατί τα σχολεία ανοίγουν; Επομένως λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά… Απογοήτευση αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την κατάσταση…»