MY KTEO

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό κέρδισε το δίκτυο «Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία» στο οποίο συμμετέχουν 24 Νηπιαγωγεία από την Εύβοια και 3 από τη Φθιώτιδα


«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ήταν το θέμα του φετινού πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού του Ελληνικού Κέντρου  Ασφαλούς Διαδικτύου.  Τα 24 Νηπιαγωγεία από την  Εύβοια και τη Φθιώτιδα του δικτύου «Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία», δεν είχαν παρά να ενώσουν τις φωνές τους και να στείλουν, με το δικό τους τρόπο, αυτό το μήνυμα σε όλη την  Ελλάδα συμμετέχοντας στο διαγωνισμό. Παιδικές ζωγραφιές όλο νόημα, παιδικές φωνές όλο νόημα, ένα παζλ ψηφιακής ασφάλειας με συμπυκνωμένο όλο το νόημα και οι εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής κερδήθηκαν! Το 1ο βραβείο δόθηκε στην Οικοσυμμαχία, στους 550 περίπου μαθητές, τους 45 εκπαιδευτικούς αλλά και τις οικογένειές τους, που εκπαιδεύονται και εκείνες μαζί τους. Μια και η κρίσιμη ηλικία των 4-6 ετών έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να αφομοιώνει και να διαμορφώνει στάσεις και συμπεριφορές που ακολουθούν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή, ας ευχηθούμε να ταξιδεύουν πάντα με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο, αλλά να μην ξεχάσουν ποτέ πως η αληθινή ζωή είναι μακριά από την ψηφιακή!
Το έργο των παιδιών που δημιουργήθηκε συνεργατικά από τα 24 σχολεία είναι μία αφίσα με ενσωματωμένα τα ηχητικά μηνύματα διαθέσιμα στο link:

Στο δίκτυο «Ενεργά σχολεία, μια  Οικοσυμμαχία» συμμετέχουν τα:                                            
1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού και Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου ( συντονιστές του δικτύου)      
Από την Εύβοια τα Νηπιαγωγεία : Αγίας Άννας,  4ο Βασιλικού,  1ο Ιστιαίας,  Καράβου, Μαντουδίου,  1ο Ν. Αρτάκης,  2ο Ν.Αρτάκης,  Νεοχωρίου,  Νέων Στύρων,  Πηλίου,  Φάρου Αυλίδας,  Φύλλων,  1ο Χαλκίδας,  5ο Χαλκίδας,  6ο Χαλκίδας,  18ο Χαλκίδας,  19ο Χαλκίδας, 23ο Χαλκίδας,  33ο Χαλκίδας. 
Από τη Φθιώτιδα τα Νηπιαγωγεία:  Αγίου Κωνσταντίνου,  Αρκίτσας,  1ο Λάρυμνας

Λίγα λόγια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 09/02/2021 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids (www.saferinternet4kids.gr) το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Οι πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 2016 και μετά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.