MY KTEO

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Τοουλιάς: Από τις 28 Ιανουαρίου έχουμε στείλει έγγραφο και ζητάμε από τις επιχειρήσεις να κάνουν 2 φορές την εβδομάδα rapid tests στους εργαζόμενους


Ενημέρωση για την κατάσταση στη Στερεά Ελλάδα σε σχέση με τον κορονοϊό έκανε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ο εντεταλμένος σύμβουλος covid-19 Ανδρέας Τοουλιάς. Όπως είπε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία πηγαίνουν καλά, αφού παρουσιάζουν λίγα κρούσματα. Η Βοιωτία βγήκε από το καθολικό lockdown την 1η Φεβρουαρίου και η Εύβοια είναι αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως είπε: "Από την αρχή του χρόνου πήγαινε καλά η Εύβοια, αλλά στις 18 Ιανουαρίου άρχισε η άνοδος. Από 99 τα κρούσματα έγιναν 218 και φτάσαμε στις 5 Φεβρουαρίου να μπει ο Δήμος Χαλκιδέων σε lockdown και στις 12 Φεβρουαρίου να μπει όλος ο νομός, αφού τα ενεργά κρούσματα ήταν 501. Αλλά και η κύρια παράμετρος, ήταν το sos που εξέπεμψε το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Υπήρχε μεγάλη πίεση του συστήματος, δεν υπήρχαν κενές κλίνες κι έτσι η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε και τέθηκε η Εύβοια σε ολική lockdown."

Σε ότι αφορά στους ελέγχους στις επιχειρήσεις, ο κ. Τοουλιάς έκανε γνωστό, ότι ήδη από τις 28 Ιανουαρίου έχει στείλει έγγραφο με το οποίο παρακαλεί και συστήνει στις μεγάλες επιχειρήσεις να κάνουν rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους 2 φορές την εβδομάδα. Οι περισσότερες εταιρείες το τηρούν, αλλά όχι όλες, όπως είπε ο κ. Τοουλιάς.