MY KTEO

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Βάκα: Στον Δήμο Χαλκιδέων συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε και το πιθανό 2ο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται απόψε το βράδυ.

 


Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο Χαλκιδέων σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, σας ενημερώνει για τα εξής:

 

Τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Χαλκιδέων επιχειρούσαν από τις πρώτες νυχτερινές ώρες εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και το σύνολο του οδικού δικτύου του Δήμου να είναι ανοιχτό και προσπελάσιμο.

Στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης, δεν παρουσιάστηκαν γενικά προβλήματα με την παροχή, με εξαίρεση την περιοχή του Αγίου Νικολάου Ληλαντίων, όπου λόγω βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ, διεκόπη η παροχή νερού, η οποία έχει πλέον αποκατασταθεί.

Υπάρχουν πολλές πτώσεις δέντρων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του αέρα, κάποια από τα οποία εμπόδιζαν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Τα δέντρα αυτά στο σύνολό τους έρχονται σε επαφή με κολώνες και καλώδια παροχής ρεύματος. Ο Δήμος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ, επενέβησαν στην απομάκρυνση όσων εμπόδιζαν το οδικό δίκτυο και ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς για το σύνολο των επεμβάσεων χρειάζεται συνεργασία με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κίνδυνος. Να σημειωθεί ότι όλα τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται προς το παρόν σε επιχειρήσεις αποκατάστασης βλαβών και η συντονισμένη απομάκρυνση των δέντρων, θα γίνει μόλις αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες αυτές.

Έχουμε συνεχή επικοινωνία και γνωρίζουμε ότι τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση πολλών γενικευμένων βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές του Δήμου. Συγκεκριμένα, πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση έχουν περιοχές του Ληλαντίου, της Ανθηδώνας, της Αυλίδας και της Χαλκίδας. Ο Δήμος από την πλευρά του συνδράμει με μηχανήματα και μέσα, όπου του ζητηθεί.

Στον Δήμο Χαλκιδέων συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε και το πιθανό 2ο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται απόψε το βράδυ.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι διαθέσιμες θερμαινόμενες αίθουσες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου), για όσους πολίτες δεν έχουν στέγη ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση, λόγω των διακοπών ρεύματος. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποιον συμπολίτη μας που χρειάζεται βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2221062831.

Έχουμε ήδη φροντίσει για τη μεταφορά πολιτών που αδυνατούν να μετακινηθούν, από και προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας, για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους για Covid-19, τηρουμένων όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.

Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και αν χρειάζεται να μετακινηθούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφοδιασμένοι με αλυσίδες για τα οχήματά τους, και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δέντρα, προς αποφυγή ατυχημάτων από πτώσεις.

Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης αδυναμίας μετακίνησης προς την εργασία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Για χορήγηση της βεβαίωσης παρακαλούμε αποστείλετε τα στοιχεία σας στο email: help4city@dchalkideon.gr

Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο 2221079603 και στα κινητά τηλέφωνα των αρμοδίων Αντιδημάρχων:

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: 6977656962

Αντιδήμαρχος Δ.Ε Ληλαντίων: 6971991653

Αντιδήμαρχος Δ.Ε Νέας Αρτάκης: 6937455996

Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλίδας: 6932534041

Αντιδήμαρχος Δ.Ε Ανθηδόνας: 6936556356