MY KTEO

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

"Παράθυρο" για νέα παράταση και 48 δόσεις για τα ασφαλιστικά χρέη της πανδημίας

 


Το δρόμο για νέα παράταση και νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών χρεών του πρώτου lock down άνοιξαν οι ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ για παράταση των φορολογικών χρεών των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων έως το Δεκέμβριο 2021 και έπειτα δυνατότητα ρύθμισης τους σε έως 48 δόσεις. 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο προβλέπει πως  αναμένεται να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις και ανακοινώσεις και για τις υπό αναστολή ασφαλιστικές οφειλές  των κλειστών και πληττόμενων εργοδοτών για την περίοδο Φεβρουαρίου - Απριλίου του 2020 και για τις υπό αναστολή ασφαλιστικές οφειλές των κλειστών και πληττόμενων επαγγελματιών για την περίοδο Φεβρουαρίου -Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, οι παραπάνω ασφαλιστικές οφειλές θα μπορούν εξοφληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 (αντί της 30ης Απριλίου του 2021, σύμφωνα με την ισχύουσα παράταση).

Εναλλακτικά, θα μπορούν να εξοφληθούν σε έως 48 έντοκες δόσεις (αντί για έως 24 δόσεις, σύμφωνα με την υφιστάμενη ρύθμιση).

Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα μπορεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Επίσης, οι δόσεις των ασφαλιστικών ρυθμίσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων για τον μήνα Φεβρουάριο αναμένεται, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, να ανασταλούν για ένα μήνα.