MY KTEO

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων προς την Υφυπουργό Παιδείας, σχετικά με την εξαίρεση των ειδικών σχολείων από την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των λοιπών σχολικών μονάδων


Επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα, κατόπιν αιτήματος των Διευθυντριών και Διευθυντών των ειδικών σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων, σχετικά με την εξαίρεση των ειδικών σχολείων από την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Στην επιστολή της η Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ,

όπως γνωρίζετε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ·Π.οικ. 8378/2021 - ΦΕΚ 454/Β/5-2-2021, ο Δήμος Χαλκιδέων συμπεριελήφθη στο Επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Μεταξύ των προβλεπόμενων στην απόφαση μέτρων, είναι και η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, έως και τις 15/2/2021, εξαιρουμένων όμως των ειδικών σχολείων. 

      Καθώς στον Δήμο Χαλκιδέων λειτουργούν τέσσερα (4) ειδικά σχολεία και συγκεκριμένα:

  • Ειδικό Νηπιαγωγείο.
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας έως τις 11/2/2021 λόγω ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού.
  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), το οποίο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας έως τις 10/2/2021 λόγω ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού.
  • Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο

και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαίτερη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών στα συγκεκριμένα σχολεία, η οποία εκφράζεται εγγράφως προς τον Δήμο Χαλκιδέων, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των ανωτέρω σχολείων, έως και τις 15/02/2021.”