MY KTEO

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Να μη μετακινηθεί κανένας γιατρός από τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου

 


Την αποφασιστική ενίσχυση εδώ και τώρα των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου ζητούν οι ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ, απαιτώντας να μη μετακινηθεί κανένας γιατρός από τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου. 

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «το προκλητικό αίτημα της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να μετακινήσει επτά ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και του Μαντουδίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκίδας», σημειώνοντας ότι «η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο νομός μας, με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο δεν λύνεται με τις γνωστές τακτικές της κυβέρνησης να μετακινεί προσωπικό από τη μια μονάδα ή την άλλη και μετά να πανηγυρίζει για δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ».

Επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το σύστημα Υγείας.

Εδώ και τώρα να ανακληθεί το αίτημα, να μην περάσει η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου, απεναντίας να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Χαλκίδας με το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό που απαιτείται.

Η απόφαση αυτή καταδικάζει και απαξιώνει το ήδη επιβαρυμένο και υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου, καταδικάζει τους κατοίκους των χωριών μας μακριά από τις παροχές Υγείας που απαιτούνται εδώ και τώρα παντού.

Καλούμε το λαό της περιοχής με την πάλη του:

  • Να ανατρέψει αυτή την απόφαση και κάθε άλλη που υποβαθμίζει τις παροχές Υγείας του λαού μας.
  • Να δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα κέντρα Υγείας.
  • Να λειτουργήσουν άμεσα τα εμβολιαστικά κέντρα στη Βόρεια Εύβοια».