MY KTEO

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Παρά τις αντιπαραθέσεις τους δημοτική αρχή και αντιπολίτευση συμφώνησαν στην έναρξη ενός αγώνα διαρκείας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ


Όπως ήταν αναμενόμενο η Διυπουργική απόφαση που εγκρίνει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κεντρική και Νότια Εύβοια έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Θύελλα που μεταφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να ζητάει μετ’ επιτάσεως απαντήσεις για το τι έπραξε ή δεν έπραξε η δημοτική αρχή και τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο. 

Πυρά από την αντιπολίτευση
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζοβάνα Γκόγκου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά για απραξία και ανικανότητα. Ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Κουλοχέρης έκανε λόγο για χαμένη μάχη και  επεσήμανε την έλλειψη πίεσης από τη πλευρά της δημοτικής αρχής προς τους αρμοδίους. Πιο μαχητική η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας.

Αναστάσιος Μπαλτάς: Το παιχνίδι είναι στημένο
Στη συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας Αναστάσιος Μπαλτάς, ο οποίος και ενημέρωσε το σώμα ότι η πραγματική εικόνα είναι ότι η περιοχή μετατρέπεται σε τσιφλίκι των εταιριών και οι πολίτες θα επωμιστούν το χρέος των 16 δις που δανείστηκε η χώρα για την επένδυση αυτή. Το ζητούμενο, είπε ο κ. Μπαλτάς, είναι να αλλάξει το χωροταξικό και να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις περιοχές NATURA και χαρακτήρισε «στημένο το παιχνίδι». 

Γιώργος Ψαθάς: Θα πάμε να σφαχτούμε
Ο Γιώργος Ψαθάς δεν απάντησε στα όσα του καταλόγισε η αντιπολίτευση, αλλά υπογράμμισε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του και το αποτέλεσμα. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων είναι ό μόνος Δήμος που έχει προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες και ξεκαθάρισε ότι μαζί με τους Συλλόγους θα πάνε «να σφαχτούνε», όπως χαρακτηριστικά είπε. Δήλωσε αποφασισμένος να ασκήσει πιέσεις και να δώσει αγώνες και έκανε γνωστό ότι θα φτάσει το θέμα μέχρι το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή με σχετικά ερωτήματα ενώ θα καταθέσει και καταγγελία στην ευρωπαϊκή επιτροπή. 

Παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις τους όμως, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση συμφώνησαν στην έναρξη ενός αγώνα διαρκείας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Ραπτάκη, να κλείνει τη συζήτηση λέγοντας: «Εφόσον θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν»!