MY KTEO

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ζητά άμεσες παρεμβάσεις για την εξέλιξη της πανδημίας

 


Άμεσες παρεμβάσεις για την εξέλιξη της πανδημίας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για την επάρκεια των νοσοκομείων, τους εμβολιασμούς και τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων καταθέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας. «Θεωρούμε πως είναι σκόπιμη η μεθόδευση συγκεκριμένων παρεμβάσεων της περιφερειακής αρχής», σημειώνει.

Συγκεκριμένα ζητά να γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  1. Για την εξέλιξη της πανδημίας ειδικά στις περιοχές της Χαλκίδας και της Θήβας και την παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης στους αντίστοιχους δήμους ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες όσων χρειάζονται κοινωνική υποστήριξη.
  2. Για τον συστηματικό έλεγχο των μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς.
  3. Για την παρακολούθηση, σε συνεργασία με τους δήμους, της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προσπαθειών για τη μείωση του αριθμού των μαθητών κάθε τάξης.
  4. Για την προοπτική ασφαλούς λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που υπάρχουν στον τόπο μας και την εξυπηρέτηση των αναγκών χιλιάδων φοιτητών που ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια.
  5. Για τη λειτουργική επάρκεια των νοσοκομείων και την ετοιμότητά τους και, φυσικά, για την άσκηση πιέσεων με στόχο την άμεση συμπλήρωση του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ξεχωριστή φροντίδα χρειάζονται τα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας και Κύμης, καθώς και τα Κέντρα Υγείας στις αντίστοιχες περιοχές.
  6.  Για την επανεξέταση της κατανομής των εμβολιαστικών κέντρων στην Περιφέρεια της Στερεάς και την παράλληλη αύξησή τους, σε συνδυασμό με την αύξηση πολιτικών πιέσεων προς την κυβέρνηση, για την προμήθεια του απαραίτητου αριθμού εμβολίων στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής λογικής.
  7. Συστηματική οργάνωση της παρακολούθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταστημάτων που έχουν πάψει ή παύουν να λειτουργούν, με στόχο τη χαρτογράφηση της κατάστασης και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την εξέλιξη της ανεργίας στην περιοχή.